nyuszisz blogja

Most olvasom

Friss topikok

Archívum

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Olvasók:

Honnan?

free counters

Számláló

A szörny és a lelki erők

2009.04.26. 15:39 nyuszisz

Fringe 1x 16-17 

E két rész akár jellemezhetné az egész évadot is. Nagyjából.

A 16-os azt a típust képviseli, amit nem szeretek a sorozatban, töltelék, amin át kell esni, hogy a következő, fontosabb részhez jussunk. Persze nincs itt szó különösebb dolgokról, hiszen hazudnék, ha azt mondanám, nem izgultam végig a különleges hibridről szóló részt. Nagyonis sokkolt, meg sokszor nem is mertem a képernyőre nézni, úgy féltem. Már az elejétől, még a majmok visításától is felugrottam, na és aztán most fordult elő talán először, hogy az egyik főszereplőért aggódhattunk. Ami hiányzott: a lényeg, a részek közötti összefüggés hiánya mondjuk így nem igaz, mert volt, csak valahogy nem jutottunk egyik lépésről a másodikhoz.

Ugorjunk is tehát a 17-es hez. Spoileresen.

Olivia álmait különös erők veszik uralmuk alá, minden egyes álom egy gyilkosság, mely reggelre teljesül.

Két ember, Olivia és Nick tökéletes egymásra hangolódásáról van szó, melynek okai a gyerekkorukban törént kísérletezésre, a kortexifanra vezethető vissza. Nick érzései úgy terjednek át más emberekre, mint valami vírus. Ez nem is lenne gond, de történetesen ő lenne, talán a világ legdepressziósabb embere. Gyűlöli saját magát és ez az érzés jut minden körülötte levő embernek.

Igazából több ellentmondás is van itt, de hát mindig is volt, nem is részletezem. A sztori haladt előre és a múltbéli sötétéség is kezd világosodni, bár már tudhattuk régóta: a professzor mindenben benne volt, amiben nem, abban is. Mégis meglepett, hogy Olivia múltjához is köze van, ezt nem feltételeztem volna róla, s hogy milyen sokmindent titkolhat, csak most tudatosult.

 

 

Desmondnak köszönhetően megtudtam, hogy a kopasz emberke mindig feltűnik itt-ott az epizódokban. A vidót talán már már mindenki láthatta a múltheti poszt alatt, erről van szó:

 

Ebben a részben, már nem kerülte el a figyelmemet a megjelenése. Kíváncsi vagyok, mit akarnak ebből kihozni az írók, vagy ez csak egy ilyen kis poén, azon túl, hogy a megfigyelő természetesen mindenhol ott van, ahol történik valami?

 

11 komment

Címkék: sorozatok abrams fringe

*/ /* var pageTracker = _gat._getTracker("UA-6468629-2"); pageTracker._initData(); pageTracker._trackPageview(); /* */
süti beállítások módosítása