nyuszisz blogja

Most olvasom

Friss topikok

Archívum

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Olvasók:

Honnan?

free counters

Számláló

Archeológus a terepen

2009.03.31. 20:02 nyuszisz

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull)

Végre sort kerítettem erre is :)

Olyan érdekesen indult ez a film, még csodálkoztam is, miért húzták le olyan sokan, amikor ez jó! Feltűnt Indy fia (Shia LaBeouf), akiről már tudtam, hogy az, ahogy gondolom mindenki jó előre, mert ez elég nyilvánvaló volt régebben is, úgy emlékszem, nem volt poén. Harrison Ford és Shia bizonyos szögből még hasonlítanak is egymásra (talán Harrison Ford nem volt ilyen aranyos fiatalon), de egyébként is jó ötlet volt az ifjabb generációt bevonni a történetbe. Kicsit vicces volt, hogy ifjabb Indy néhol ügyetlenebbnek volt beállítva, mint a nyolcvan éves :)

A poénok is jöttek, mint korábban, a már hagyományosnak nevezhető autós üldözés (azt hiszem a korábbi részekben is jellegzetes jeleneteknek számítottak) nagyon tetszett a dzsungelben, emellett már csak a majmos-tarzanos jelenet volt viccesebb, de volt még több más is. Hogy rosszat is említsek Marion és Indy civakodása az idegeimre ment, az ilyeneket sem az életben, sem a filmekben nem bírom.

A történet nem volt bonyolult, de az igazat megvallva egy kicsit elgondolkodtam, amikor a konkvisztádorokról, meg a másik professzorról volt szó, hogy ki, miért vitte oda-vissza azt a koponyát, de nagyjából összeállt - lényegében csak az esett ki, hogy miért is nem volt a helyén, de mindegy :) A lényeg, hogy mindez különösebben nem zavart, egyedül onnantól kezdve jött a csalódás, amikor kiderült, hogy itt ufók is vannak. Lehet, hogy a forgatókönyvet Däniken írta, vagy tőle lopták, gáz volt az egész, mintha ma akarnák eladni a A harmadik típusú találkozásokat, kicsit idejétmúlt, és nagyon nevetséges. (Egyébként jó lett volna). Mekkora archeológusok lehetnek ezek a földönkívüliek?: a végén jól összeromboltak mindent (tiszta deja vu-érzés, mindig így végződik, sőt már a Nemzet aranya is). A hidrogénbombás jelenet is ismerős valahonnan, csak tudnám honnan?

Cate Blanchett-et már nagyon sok jó filmben láttam. Nem mondom nem volt rossz az ukrán akcentusa, de lehetett érezni az erőlködést. Vajon miért nem szerződtették mondjuk Olga Kurylenkot a szerepre, vagy Milla Jovovicht?

Állítólag lesz folytatás, de az imdb-n nem látom.

 

15 komment · 1 trackback

Címkék: film kaland

*/ /* var pageTracker = _gat._getTracker("UA-6468629-2"); pageTracker._initData(); pageTracker._trackPageview(); /* */
süti beállítások módosítása